RAZENDSNEL CIRCUIT

Ervaar bij Karting Texel het echte Formule 1-gevoel! Het outdoor circuit heeft geen te krappe bochten die de snelheid afremmen én is in de buitenlucht.

Het circuit biedt 10 bochten bestaande uit: een linkse hairpin, een recht stuk van ruim 100 meter en 70 meter, een flauwe gecombineerde links, nog een links, rechts een bocht van 90 meter. Deze kan vol gas genomen worden. Kortom: een razendsnel circuit!

VEILIGHEID VOOROP

Op ons circuit ben je verplicht om een helm te dragen. Mocht je deze zelf niet hebben, dan kun je deze gratis gebruiken van Karting Texel. Daarbij wordt er een video-instructie gegeven voor een veilig gebruik van de karts. Het dragen van PBM (balaclava + handschoenen) en dichte schoenen is verplicht. PBM zijn verkrijgbaar in de kantine.

ELEKTRONISCHE TIJDWAARNEMING

Tot op de duizendste seconde worden de rondetijden weergegeven. Toeschouwers kunnen de tussenstanden volgen via een scherm in de kantine. Na de heat krijg je een uitdraai van de uitslag.

SNELLE BUITENBAAN

Uitdagende bochten, hoge snelheden, een lang recht stuk én de geur van rubber op het asfalt!

Kortom: het stoerste uitje van Texel!

ONZE KARTS

Bij Karting Texel beschikken wij over meerdere Sodi RT8.

Veiligheid is bij ons zeer belangrijk, daarom zijn al onze karts goed beschermd volgens de huidige NEN normen.

Sodi RT8

Stap in één van onze Sodi RT8 karts voor volwassenen. Hiermee bereik je snelheden tot 70 kilometer per uur.

Sodi X2Drive Duo-kart

Met onze duo-kart kunnen kinderen vanaf 6 jaar genieten van de echte
kart-beleving! Zo kun je met het hele gezin genieten.

KARTREGELS EN TIPS

Voor veilig rijden over de baan.

Regels

Houd je mederijders goed in de gaten en probeer anderen niet van de baan af te drukken of af te snijden. Wanneer dit gebeurt, krijg je een waarschuwing van de baanofficials. Je brengt ermee anderen in gevaar en dit is niet toegestaan. Ook slingeren of zigzaggen is daarom verboden.

Daarnaast zijn er nog ongeschreven regels en onderlinge verhoudingen. Zo heeft bij het ingaan van een bocht de persoon aan de binnenkant voorrang. De persoon die vooraan rijdt, kan de lijn daarbij sturen zoals hij/zij zelf dat wil.

Juiste zithouding

Ondanks dat karting een gemotoriseerde sport is, is het nodig om een juiste zithouding te hebben. Dat is knieën en armen licht gebogen, goed passend (zelfs vastzittend in de kuip) en vooral ontspannen. De handen dienen in de stand ‘tien voor twee’ aan het stuur te zijn. Houd daarbij de knieën niet al te hoog om de armen vrij te houden.

Inhalen en ingehaald worden

Het ingehaald worden, is heel normaal. Vooral in de eerste wedstrijd. Het is belangrijker om erbij te blijven, dan om te proberen op de kop of voorin te rijden. Na het vinden van je positie, is het van belang om vooral ontspannen te rijden.

Nat circuit

Een regenbui is in Nederland niet te voorkomen. Het rijden op een natte baan is daarbij heel anders dan op een droge baan. De snelheid is minder belangrijk. Je slipt sneller weg in de bochten en het komt meer op behendigheid aan: tegensturen met gas, zonder te spinnen (ronddraaien) in de bochten.

Tip #1

Kijk vooruit! Als je op de baan rijdt, kijk dan altijd verder vooruit dan waar je rijdt. Zo kan je van tevoren al zien hoe je de bocht kan maken en hoe je een mederijder kan passeren.

Tip #2

De ideale lijn is de vloeiendste weg van start naar finish. Door deze lijn te volgen, houden we de meeste snelheid in de kart. Door alleen maar vol gas te geven, kan je nooit het baanrecord verbeteren.

Eigen kart

Wie met een eigen kart wil racen over onze baan, kan terecht bij MAB Club Texel. Via deze Texelse race-vereniging is het mogelijk om pro-karts te kopen. Dit zijn karts met twee motoren van 160 cc met elk 5,5 pk aan vermogen. Daarbij hebben de pro-karts veel voordelen! Zo is het onderhoud van deze karts makkelijk én zijn de karts betaalbaar. Wil je meer weten over eigen karts en het gebruik ervan op onze baan? Bekijk de website van MAB Club Texel.